- hovězí maso z vlastního chovu -
Naše filozofie
Jsme vinařská rodina a našim domovem je jižní Morava. Půda a zvířata na ní jsou pro nás důležitá. Chováme se k nim s respektem a péčí, kterou si zaslouží. Snažíme se budovat kvalitní stádo složené převážně z plemene Aberdeen Angus, ze kterého míří zvířata jak do chovu, tak i na Váš stůl...
HOVĚZÍ ZPOD VINIC
Vinařství Josef Valihrach
Jsme jedním z prvních vinařství založených hned po revoluci. Od začátku jdeme vlastní cestou a vyrábíme kvalitní vína s potenciálem k archivaci, přívlastková vína, cuvée, vína bariková a také sekty kvašené v láhvi. Kromě dalších ocenění jsme trojnásobnými držiteli titulu Vinař roku a můžeme se pyšnit i vítězstvím v soutěži Chardonnay du Monde v letech 2014, 2020 a 2022. A jak spolu souvisí víno a hovězí maso?
Chov krav
Všechno do sebe zapadá... Naše vinařství pod sebou ukrývá kromě vína i rybník a poměrně velké stádo skotu. Proč? Protože k bílému se hodí ryba a k červenému je přece nejlepší vyzrálý steak. A není nad to mít vše z kvalitních domácích zdrojů...
S chovem skotu jsme začali asi před osmi lety a naše stádo se neustále rozrůstá. Chováme masná plemena Aberdeen Angus, Aubrac, Limousine a novinkou je chov japonského skotu Wagyu.
Hovězí maso
Hovězí maso by mělo mít stabilní místo v našem jídelníčku. Obsahuje velké množství bílkovin a železa a i přes řadu pověr není tučné. Je to velmi variabilní druh masa, ze kterého připravítě vše od steaku až po guláš.
Naše maso pochází z jalovic a býků chovaných většinu roku volně na pastvě a porážených ve věku 18 - 24 měsíců, je zpracováno na certifikovaných jatkách a baleno ve vakuu, kde může ještě zrát.
Přímo z našeho chovu
OCHUTNEJTE LOKÁLNÍ HOVĚZÍ MASO
Dodávky našeho masa nejsou pravidelné. Nejde nám o kvantitu, ale o kvalitu. Každý kus skotu necháváme dorůst do optimálního věku.
Termín dodávky masa zveřejníme vždy s dostatečným předstihem a zároveň s tím otevřeme objednávky. Pokud máte o naše hovězí maso zájem, není nic jednoduššího, než nám napsat a my Vám pošleme upozornění.